1. Chalet living room sketch
    Sketch of living room to illustrate to client how it would feel
  2. The completed chalet living room
    Living room when completed
  3. Entrance area into chalet
    Downstairs entrance area, previously a garage
  4. Modern living spaces in Alpine Chalet
    Lounge with metal stairs leading to master suite
  5. Open plan chalet kitchen
    Open plan kitchen
  6. Renovated chalet exterior
    Newly renovated facade

previous

next

01

1960s CHALET RENOVATION​
120m² | Sixt-Fer-a-Cheval
Our clients wanted their outdated and poorly designed chalet in Sixt-Fer-A-Cheval to be completely transformed. Initially to be used for this young family's holidays, the long term plan is that it becomes a permanent family home so the design brief had to take into account a young and also a growing family's needs.
 
As is the case with many of our clients, this family were based overseas and so excellent communication was vital. Other than the need for three bedrooms, the brief was very open - the client trusted and believed we would interpret their alpine dream correctly.
 
All three levels of the building changed so everything was ripped out leaving a shell as a starting point. Structural improvements included changing floor levels, fitting new picture windows, creation of englarged balconies, mezzanine and double floor height spaces to deliver a stunning family home with open-plan living and extreme comfort.
 
We handled the design, planning application, selection of all materials and fittings, and on-site project management for this client as well as designing and arranging for exterior landscaping. 



Andy has empathy, amazingly creative thinking, fabulous ideas and great experience! Communication was excellent throughout the process and Andy understood perfectly what we wanted to achieve. We LOVE our mountain home and we are very happy to highly recommended Andy.                 Susie & Gerry, Sixt-Fer-a-Cheval