1. Alpine farmhouse renovation, pool complex
    Pool complex
  2. Alpine farmhouse renovation, before & after views
    Before & after views, North facade
  3. Alpine farmhouse renovation, before & after, south & east facades
    South & East facades, before & after
  4. Alpine farmhouse renovation, before & after, east facades
    East facade, before & after
  5. Alpine farmhouse renovation, before & after, north facades
    North facade, before & after
  6. Alpine farmhouse renovation, west facade, before & after
    West facade, before & after
  7. Alpine farmhouse renovation, before & after, south facade
    South facade, before & after
  8. CGI showing internal refurbishment
    Impression of the chalet interior

previous

next

02

FARMHOUSE RENOVATION  
750m² | Morillon
This client had a dream to create an extremely luxurious holiday home and fell in love with an ancient farmhouse, dating back to 1749, that is just steps from the ski lift. As is the case with many of our clients, the husband and wife had slightly different visions of what they wanted the chalet to be. She preferred a more rustic and traditional feel whilst he envisioned something more contemporary which presented us with the challenge of how to reconcile the two styles. In addition the local mairie was particularly interested in this property as other recent farmhouse renovation designs had lost the integrity of the traditional Savoyarde architecture.

Our design merged traditional materials such as stone, wooden cladding and beams, and slate roof tiles with large picture windows and glass panels, exposed steel internal structure, and glass sky walkway. The client has four children of mixed ages and so we created recreational spaces to meet their needs – cinema room, gym, swimming pool complex – as well as a complete top floor suite for the parents to escape to which encompassed enormous bedroom with walk-in dressing room and ensuite bathroom, and inset roof terraces to take in both the east and west views. The family spaces include 180m2 split level, open plan living area, kitchen, dining room, and 12m high new open entrance hall.

The clients were delighted with the design and the planning permission was approved.